Stickat

Sticka i Tällberg 1-3 maj 2009

cimg3174Helgen startade i Tällberg med lunch på Tällbergsgården där över 50 stickerskor inkvarterat sig för en underbar helg med garn och stickor.

Jag hade valt att lära mig mer om spetsstickning av Sanna (sannsticks). Mitt mål var att försöka lära mig hur man sätter in mönster själv i en sjal med start från nacken. Lite frustration, irritation på mina dåliga mattekunskaper men jo jag fixade två provlappar med hyfsat resultat. Jag har också fått en idé för en sjal men jag ska låta den gro och ligga till sig.

Vädret visade sin bästa sida och det blev en hel del stickat utomhus med prat och stor koncentration. Andra kurser under helgen var tvåändsstickning, krokning och uppläggningar och avslut. Helgen var härligt planerad med föredrag på fredagskvällen av Täpp-Lars och underhållning av Lurbo Stompers på lördagskvällen. Det fanns också mycket egen tid så helgen kändes avslappnad och skön.

Jag träffade många som jag träffat förut men som jag nu fick tillfälle att prata mer med, Knit-Marie en skön dam i 60-årsåldern med ungdomligt sinne, Eva Martinsson från Helylle, min filialansvarige i Kristianstad, jättekul att ses i verkliga livet. Och många många fler…

Det stickades från tidig morgon till sena kvällen.

På vägen hem åkte vi till Sätergläntan som öppnat bara för oss. Det blev ett litet kit för att sy ett nålbrev.

Tack Sanna och Karin för bra arr. och bra initiativ!

Klicka på bilderna nedan för större bild.

2 kommentarer

  • Liisa Ödén Vento

    Tack Ulrica för härliga bilder från Tällbergs-helgen! Nu återupplevde jag allt det underbara! Det var verkligen inspirerande. I morgon bär det av på ytterligare en helgresa, denna gång med vår vävförening Lovö Vävare. Vi ska till Gästrikland, Hälsingland och Dalarna! Det ska bli så kul – och lite spännande eftersom jag står för arrangemangen. Kram! Liisa från spetskursen

  • Ulrica

    Men så mysigt, hoppas ni får lika bra väder som vi hade i Tällberg.
    Sköt om dig.