Inspiration

Stickhjälp på 140 tecken

Precis innan jag ska lägga mig kollar jag Twitter. Där ser jag att @cordykaye har problem med sitt koftmönster. Koftan hittar jag på Ravelry, Emelie. Det är en kofta med en spetspanel på framsidan. Det är spetsen som krånglar. @billigtgarn har redan försökt assistera och jag lägger mig i och förklarar hur spets funkar principiellt. Men hur det nu verkar förstår inte @cordykaye. Det är nåt som inte stämmer.

Då detta är en kofta jag planerar att göra själv köper jag helt sonika mönstret och ja det är inte helt klart hur man går från resåren till mönstervarven och dessutom är det mönster på både avig och räta. Så min principiella förklaring tidigare kan vi spola.

Påhejad av @billigtgarn lyckas jag hitta en tjej på Ravelry som verkar ha haft samma problem och ritat ett nytt schema över spetspanelerna. Bingo!
Problemet löst. 00.17 på nattakröken kunde @cordycaye starta sitt mönster.

Så nöjd jag var!

4 kommentarer