Gotland,  Sommar

Trädgårdsdag

Jag vaknade av att rullgardinen slog mot väggen halv sju..

Solen sken och jag tog en stickstund ute med kaffe. Dagen molnade på och det har blåst en hel del idag. Barnen var loja och jag softade med en ny ljusdok i öronen, Två Soldater.

Till slut tog jag mig i kragen och drog igång klipparn’. Det är något meditativt att klippa gräs och jag är så glad att vi bad grannar mellanklippa lite så slapp vi attackera en djungel.

Det är så synd att vi inte kan komma hit oftare för att pyssla i trädgården, den behöver verkligen hållas efter. Gräset tränger in sig både här och där och det blir ganska mycket jobb för att det ska se så där härligt blomstrande ut.

Jag fortsatte attacken å ogräset på våra grusgångar, hacka och gröpa, vinäger och rycka till intervju av Håkan Östlundh på P4.  Schasade ut de loja barnen som studsade loss i studsmattan med vattenslangen.

Nu är det pyssel i köket som gäller, dammsugarens förpackning ska bli en stad. Det underbara är Hedvig som uppmuntrat icke-pyssliga lillebror att allt han gör är så bra, fint, perfekt färg. Hon förklarar också att det man gör idag kan man tycka en sak om och i morgon kan det se mycket bättre ut. Sån härlig inställning och förståelse för brorsan.

För min del blir det Sommar med Ernst och stickning. Vad är mer sommar än Ernst?

Kommentarer inaktiverade för Trädgårdsdag