Stickat

Tröja till dottern

Det blir äntligen en Owls-tröja till dottern. Vi har pratat om detta sedan i våras. Efter att jag sålde mina garner på Tradera slog jag till med denna härliga blå Drops Nepal och satte igång här om kvällen.

Det blev en del omräknande för garnet är ganska mycket tunnare än det ska vara i originalmönstret. Jag mätte dottern och räknade på min stickfasthet med garnet som var 15 maskor på 10 cm med stickor 5,5. Det gjorde att jag kunde använda storlek 4 i vuxenmönstret rakt av. Mycket praktiskt. Med stickor 5,5 finns chans att tröjan är klar inom kort. Jag är redan på andra ärmen, det är den snutten som sysn på bilden.

Garnet är underbart mjukt och den gröna och oranga färgen i detta garn måste bara bli något…

2 kommentarer

  • Johanne

    Håller på med en till min dotter jag också! Så vi kan ha en mini-KAL. Är på oket och hoppas att jag slipper repa upp fler gånger – har fått räkna om storleken så att den ska passa. Det roligaste blir att sy dit ögonen.

  • Ulrica

    Kul! Ja jag lyckadesd använda näst största damstorleken så det blev inte mycket räknande. Dottern provade i morse och nu är det bara resåren i halsen kvar! Ja och lite trådar att fästa och grafta… Sen vill jag också ha en!! Vi får fortsätta mini-kal:en.