Restgarnsprojekt,  Sjalar

Underbar blå

Det råder delade meningar om Zauberball (Eldstickan är allt annat än förtjust!). Självklart har även jag shoppat på mig detta garn utan att veta vad jag vill göra med det. Ett av nystanen har nu blivit denna Baktus.

Det är en 40-årspresent till en person som inte är spets-sjals-typen. Det ser ut att bli snyggt till jeans!

Garnet var skönt att sticka i. Jag hade stickor 3 och det tuffade på rätt bra. Resultatet är mjukt och stickningen blir jämn. Det är inte ett garn jag skulle använda till spetssjalar men för denna funkar det finemang. Det är trots allt ett sockgarn så det är nog sockar min andra Zauberball ska bli.

4 kommentarer

 • Hugomamma

  Verkligen snygg sjal, passar perfekt till jeansjackan.
  Även jag har tittat på Baktus, så när snurren slutar kanske jag startar en…
  Jag har hört att garnet snor sig, är det så? Eller är det andra problem?

 • Eldstickan

  Jag har stickat strumpor i det tunna garnet zauerball, men du har rätt jag är inte förtjust i det. Det är lite för statiskt, men det tjockare garnet ser fint ut och din sjal ser ju grym ut. Men så älskar jag malabriga lace och noro så jag kanske är lite “petig” ;o)

 • Ulrica

  jag har inte provat “lace” surbollen men för denna sjal funkade “vanliga” surbollen. jag har en tjockare variant också som är planerade till vantar. Vi får se hur det faller ut… Just nu är jag i en koft och tröj-mode…både till mig och barn – hur ska man hinna 🙂