Rensa i röran

Undvik röran – plocka varje dag

Att hålla hemmet snyggt och rent från bröte är en kamp för många varje dag. Jag har haft olika projekt där jag rensat i röran; sålt garn och kläder på Tradera, slängt gammalt och gett bort till olika hjälporganisationer. Trots detta så blir det rörigt hos oss… är vi bara röriga människor?

Jag tror att en anledning är att vi äger för mycket saker. Jag är inte den första som påpekar detta, det finns en rad artiklar som beskriver detta. Jag har skrivit om Joshua Becker tidigare och inspireras fortfarande av hans klokheter i nyhetsbrev och på webben. Dock fick jag en törn när jag fick se hur det såg ut hemma hos honom och tyckte det var alldeles för kalt och opersonligt. Så minimalistisk tänker jag inte bli MEN att leva “clutter free” är jag absolut intresserad av.

För fem år sedan skrev jag en bloggpost om att plocka 10 minuter varje dag. Det där glömde jag bort tills jag återigen läste Joshuas bloggpost “15 clutterbusting routines for any family” och insåg att nästa alla tipsen går in  under mina 10 minuters plock. Det är 15 bra tips för att komma igång och komma till skott. I veckan gick jag rakt in i min garderob och plockade ut 10 kläder jag inte använder, fem av dem säljer jag på Tradera resten går till någon mission. Det var inte svårt!

Jag bor med en man som tycker “det kan vara bra att ha” och jag själv är en garnsamlare, pysselsamlare och tja lite annat som ju kan vara bra att ha. Jag får ryck; som att sy. Så köper jag tyger … men sedan sys det inte så mycket – så det blir liggande. Så ja, vi är lite röriga människor, men jag tror vi kan bättra oss.

Principen en in – en ut, är något jag tänker på när shoppinglusten slår till. Frågor som “behöver jag verkligen detta, vad ersätter denna?” är något jag verkligen försöker tänka på. Jag shoppar faktiskt mindre nu än jag gjorde för kanske tre-fyra år sedan. Mycket mindre impulsköp i alla fall. Det jag däremot är dålig på är att resa ut urväxta kläder och skor.

Under våren ska jag (återigen) göra seriösa försök att bli lite mer minimalistisk, rensa lite mer, sortera ut lite mer och strukturera det jag har! Små steg som ger stor effekt.

Fler som skriver om minimalism
Minimalisterna
Making space
Lyckobloggen
BecommingMinimalist

Kommentarer inaktiverade för Undvik röran – plocka varje dag