Inspiration

Minimalist?

2014-07-22 09.23.18

Jag följer en klok man på Facebook, Joshua Becker, sidan heter Becomming minimalist. Det är så många klokheter som han (och hans fru för all del) sprutar ur sig att jag inte kan hålla mig från att tipsa om den. Det jag gillar är deras klara och tydliga tips, jag kan inte värja mig. Oftast är det bara en mening som åker förbi i mitt flöde, men det fångar mitt öga. De länkar till passande artikel på deras hemsida och så får man kraft att tänka igenom vad man har (saker), vad man egentligen vill och om man ska göra något åt det.

Vi spenderar cirka fyra veckor i vårt sommar hur. Här har jag en gansla liten garderob, ett par tre klänningar, några t-shirt, linnen, några shorts. Varje gång vi åker hit packar jag en hel resväska, men använder i princip bara trosor, något linne och träningskläderna jag packat. Att jag inte lär mig? Jag har en minimalistisk garderob, som funkar alldeles utmärkt under sommarveckorna. Kanske borde jag bara lämna mina träningskläder här och 10 trosor, så skulle jag inte behöva packa alls!?

Joshua Beckers idé är ju just det att man inte behöver allt det där som man tror att man behöver. Man klarar sig med väldigt lite och det är inte kläderna, sakerna, ägodelarna som gör att man får ett rikt liv. Sannare än så kan de kanske inte bli.

“Minimalism is the intentional promotion of the things we most value and the removal of everything that distracts us from it.” —Joshua Becker

Besök gärna Joshuas hemsida och se vad den kan göra för dig