Stickat

Brödbak och min medborgeliga plikt

Dags för brödbak igen. Jag bakar bröd två tre gånger i veckan sedan i somras då vi (jag!) bestämde att vi inte skulle ha köpe-bröd hemma. Mitt intryck är att det köpta brödet består av luft, det har dåligt med smak och håller en evighet. Det har tagit någon tid att komma in i rutinerna kring baket men nu funkar det bra. Det blir två tre bak i veckan, olika sorter och för kristillfällen har vi egenbakat bake-off i frysen.

Barnen var ganska tveksamma i början och saknade vissa brödsorter men tillsammans har vi bakat olika bröd och de har fått betygsätta. ”Mammas bästa bröd” är Anna Bergenströms 3×6 rågbröd vilket förvånade mig för det är ganska grovt till sin karaktär. Ett annat favvobröd är ett som jag tog från en bakpåse, lantbrödsmjöl som blir kanongott. En del bak har blivit riktiga stolpskott men så är det… Mellan varven blir det surdegar som portioneras och fryses in och bakas på. Nu behöver vi ladda upp för helgen när vi ska till mamma i Kumla och goda vänner även kommer dit vilket gör att vi blir 10 pers. (Mina bröd-eskapader finns här)

I kväll ska jag också göra min medborgerliga plikt och då inte som svensk medborgare utan som amerikansk. Jo, serrni jag är amerikan, född där men uppväxt här. Sedan förra valet kan man poströsta som amerikan och det gör jag. För att göra det mer spännande tillhör jag Ohio, en av de viktigare staterna.  Så nu är det Obama som gäller och det är inte lätta instruktioner man får. Det krävs en högre utbildning för att förstå alla steg för att kunna posta sin ”ballot”.  Jag är inte superpatrioten utan jag försöker på det sätt jag kan göra världen lite bättre – om jag kan. Denna gång kanske jag lyckas. Om sju dagar vet vi.

2 kommentarer

  • chaos

    Jag gav upp med brödbaket eftersom som hittade en bageri nära mig som gjorde kanongott bröd. Den har dock stängt igen sedan sommaren och jag fundera över att börja igen men jag är inte så duktig! Roligt att få lite inspiration…man får inte ge upp!