Stickat

Pinwheel – pinnar på

Den här koftan/jackan stickas i ett stort runt stycke. Lite meckigt men min 80cm rundsticka funkade. Jag tror jag hade runt 4-500 maskor. Det är ett projekt som jag dels haft som pendlar-stickning tills den blev för bylsig men annars är den enkel att sitta med då det bara är aviga och räta, inget krångel. I går kväll bestämde jag mig för att den var tillräckligt stor. Det var också svårt att mäta och se hur det skulle bli men tack och lov för Ravelry för där kunde jag titta runt och se hur andra löst problemet och försöka måtta hur mycket jag behövde för att det skulle bli bra.

Runt kanten satte jag en I-cord som jag lärde mig sticka på arbetet direkt på Varva Ner. Jag har börjat på den ena armen och försöker måtta in så att färgen ska gå ton i ton. Koftan ska blockas lite lätt för att få den jämn. Dessutom behöver den tvättas för jag känner att det sitter smuts i den. garnet är Evillan som jag köpte från Ulrika på stickamera.se.

Men visst blev den fin i sina färger?!

2 kommentarer