Rensa i röran

Ett enklare liv

Jag vill leva ett enklare liv.

När vi är på Gotland känns livet så mycket enklare och jag funderar på varför. Dels är det så klart för att det är ett semesterställe, livet är enklare på ledig tid. Man lämnar “det vanliga livet” bakom sig och åker bort.  Men också för att vi inte har så mycket saker där, grejer, pryttlar, stuff… Vi köpte huset inklusive lösöre och vi har inga emotionella bindningar till sakerna i huset. Därför tror jag att det är lättare att rensa bland dem och säga “Den här behöver vi, den här vill jag ha kvar, den här kör vi till skroten”. Hemma är det så mycket svårare.

Jag vill att det ska kännas lättare, enklare även hemma och då måste jag/vi rensa, sälja och göra oss av med saker. Det får inte plats mer i vår lägenhet. Jag tror inte min man och jag ser på detta med samma ögon men så är det också så att jag är den som handlar mer och därför bör mer skuld ligga på mig. Jag måste lära mig att tänka efter före och kanske ha principen “en sak in, en sak ut”. Då tror jag att känslan av att “det kloggar igen” hemma minskar.

För att nå ett enklare liv även hemma i Stockholm ska jag under 10 veckor rensa bort 10 saker i veckan under 10 veckors tid. Det är ett enkelt sätt att bit för bit ta sig mot det mer enkla och bli av med 100 saker.

Hänger du med?

En kommentar

  • Catrin

    Har har börjat rensa i klädkammaren. Upptäckte en fuktskada där i somras – dock inga kläder förstörda, men det hela fick mig att börja rensa. 3 papperskassar med kläder har gått till stadsmissionen. Men kan nog få ihop en kasse till. Har dessutom den kasse med pocketböcker att skänka bort. .. Kanske tar jag en tur i de överfyllda köksskåpen med.. Vi får se..