Gotland

Hösthelg på Gotland

En bil fylld med förväntansfulla nyblivna sommargotlänningar körde mot båten i Nynäshamn. Äntligen ett besök i stugan, som nu faktiskt är betald och klar och vår på riktigt.

På lördagen vaknade vi till ett strålade höstväder och efter att vi druckit kaffe och varm choklad framför brasan gick vi ut för att stöka i några rabatter. halv elva hörde jag ett ljud som jag aldrig hört förut och maken och jag tittade upp mot skyn och fick se något jag i alla fall aldrig sett förut, flyttfåglar som övade formationer. Det rörde sig om 800-1000 fåglar, gäss, som kom i stora sjok. PÅ eftermiddagen kom de tillbaka och samma procedur på lördags förmiddagen. Jättehäftigt.

Gräset vid huset var som en yvig kalufs och jag hann bara klippa baksidan. På framsidan klippte jag gångar som barnen sedan hade springtävling i. Vi tömde dasset, rensade de nyplanterade rabatterna, la på kompost, räfsade fallfrukt och njöt i solen som värmde så gott. En tur till havet och lördagsgodisinköp blev det också.

På vägen hem, när vi svängt av mot vårt hus såg vi en svart rökpelare som stod rakt upp. Vi insåg att det var ganska precis där vårt hus stod. Maken stampade på gasen och när vi svängde in på vår väg såg vi att det var grannen som eldade. Hjärtat kunde börja slå igen.

Middagen blev en festmåltid med entrecote, klyftpotatis med champagnefrästa jordärtskockor. Vi skålade i champagne och grattade oss själva till detta underbara ställe.

Söndagen var lite blåsigare och vi planterade jordärtskockor och plockade undan efter oss, installerade en manick som kan sätta på värmen via sms och bäddade för tjejhelg i november.
Sonen frågade försynt om vi inte kunde missa båten (det har hänt en gång förut) men vi sa att nej vi kan nog inte det även om jag tror alla ville stanna, bara en dag till.

2 kommentarer