Inspiration

Garn Godis på Norrgården


OstbutikEn av höjdpunkterna på filialträffen var besök på ostbiten.se /Norrgården i Fjugesta.

Karin och Håkan Strömberg driver detta underbara lantbruk med får, kor och angoragetter. Osten de producerar håller fransk-klass (min mammas uttalande, hon är amatör ost-proffs) och helt underbar. Grönmöglar, vitmöglar, färskostar med underbara namn som Barbro, Conny och Per-Åke. Vi shoppade en hel del för att njuta på kvällen med lite inhandlade kex och rött gott vin.

I ladan en bit nedanför ostbutiken finns himlen, dvs garnerna. Ladan inreddes av Ernst Kirsteiger i Sommartorpet för ett antal år sedan och är helt underbar. Ett stort bord att fika runt, öppen spis, och ull-i-gulli-detaljer. karin är omtänksam, pratglad och härlig på alla sätt och vis. Trots att de är mitt uppe i Bondensmarknad och allt vad det innebär tar hon sig tid att fika och sticka med oss. Vi nujuter i fulla drag och klappar garner, fällar och stickar om vart annat.

Tack Karin för en underbar dag hos dig.

Jag kommer med all säkerhet och hälsar på igen och jag uppmanar alla garnintresserade, fikasugna att stanna i Granhammar utanför Fjugesta för en bensträckare.

CIMG5745CIMG5749CIMG5754CIMG5748CIMG5799CIMG5759CIMG5772

3 kommentarer

  • Eldstickan

    Det ser ut som ren och skär lycka! Jag vill också dit mina favoritsaker, ost och garn, kan man sova över där?

  • AnJa

    Jag var där tidigare i sommar i Maj när vi var neröver. Härligt ställe! Köpte med mig lite garn hem och en del av det ingår numera i min Koftan-kofta. Kom ni er till Tysslingen i söndags?? Vi var där en sväng när de nyöppnat. Kul att se de som satt och spann och mycket vackert hantverk att inhandla. Blev sugen att prova på krokning så jag har beställt en kroknål 🙂