Garn Godis på Norrgården


OstbutikEn av höjdpunkterna på filialträffen var besök på ostbiten.se /Norrgården i Fjugesta.

Karin och Håkan Strömberg driver detta underbara lantbruk med får, kor och angoragetter. Osten de producerar håller fransk-klass (min mammas uttalande, hon är amatör ost-proffs) och helt underbar. Grönmöglar, vitmöglar, färskostar med underbara namn som Barbro, Conny och Per-Åke. Vi shoppade en hel del för att njuta på kvällen med lite inhandlade kex och rött gott vin.

I ladan en bit nedanför ostbutiken finns himlen, dvs garnerna. Ladan inreddes av Ernst Kirsteiger i Sommartorpet för ett antal år sedan och är helt underbar. Ett stort bord att fika runt, öppen spis, och ull-i-gulli-detaljer. karin är omtänksam, pratglad och härlig på alla sätt och vis. Trots att de är mitt uppe i Bondensmarknad och allt vad det innebär tar hon sig tid att fika och sticka med oss. Vi nujuter i fulla drag och klappar garner, fällar och stickar om vart annat.

Tack Karin för en underbar dag hos dig.

Jag kommer med all säkerhet och hälsar på igen och jag uppmanar alla garnintresserade, fikasugna att stanna i Granhammar utanför Fjugesta för en bensträckare.

CIMG5745CIMG5749CIMG5754CIMG5748CIMG5799CIMG5759CIMG5772

Comments are closed.