Inspiration

Den tjocka och den smalare

När man gör större förändringar i sitt liv kommer det synpunkter från alla håll, väntade och oväntade. Alla positiva hejjarrop gör att man orkar något lite mer.

När någon man inte känner så väl säger:
– Du är så snygg nu, det var du förut också, men du är så snygg nu.

Eller när någon kommer med ett uppmuntrande litet smycke för att hon läst om mitt pandora armband.

Det värmer och peppar mer än någon kan ana.

Sedan påsken 2010 har jag nött på med  Viktväktarna och det har fungerat över förväntan.

Lite mindre sticktid blir det för jag förvandlar en del av det till träningstid, men jag är så mycket piggare, gladare och mer tillfreds.

Jag trodde aldrig att det skulle gå så här bra den där påskveckan när jag ställde mig på vågen och den visade över 100 kilo. Men det bara rullar på och jag älskar mina korta sejourer på löpbandet, en kort sväng med dobbar i snön eller ett aerobicspass med glöd. Det är bara så roligt. Det där SATS (gym) kortet som brände av stålar från kontot varje månad används faktiskt nu – och lönar sig.

Jag måste ha varit beredd att ändra mig, då den där påsken, beredd att kanske “offra” mig. Helt ärligt känns det inte som jag offrat någonting. Bara vunnit.
Jag prioriterar, det är det jag gör hela tiden.
Och visst sitter jag också och drömmer om en påse Turkisk Peppar men den tar jag till helgen – prioritera.

Minus 26,5 kilo

Det hade aldrig gått om inte alla runt mig hade peppat, det har varit kommentarer som “varför cyklar du inte till jobbet”, till att jag inspirerat andra att ta tag i sitt eget viktproblem. Bara på jobbet är det tre personer som gått ner i vikt tack vara att vi peppar varandra, käkar sallad och tar lunchpromenader.

10 kilo kvar

Nu ska de sista 10 kilona bort till sommaren. Jag längtar till cykelsäsongen, då ska de trampas bort. Under sommaren underhåller jag sedan flåset med jogging/löpning med två lopp bokade i augusti och september; Midnattsloppet och Tjejmilen. Sen gäller det att hållla det hela men det tar vi sen. Nu är nu.

Den tjocka och den smalare Ulrica – skillnader

Tjocka Ulrica hittade inte tid för träning, tröstade sig med Turkisk peppar på kvällarna till deckare, tv och sin stickning.
Smalare Ulrica klämmer in 30 min på löpbandet innan hon åker hem och lagar mat på kvällen och äter kesella och hallon i sitt stickhörn.

Tjocka Ulrica suckade så fort hon började gå upp för Stenkilsgatan. Det är uppförbacke från tunnelbanan in i vår port i princip.
Smalare Ulrica kommer  halvvägs påatt hon inte ens tänker på att det är uppförsbacke.

Tjocka Ulrica hittade alltid bra ursäkter för att inte träna.
Smalare Ulrica hittar också bra ursäkter men vet att hon tränar i morgon istället.

Tjocka Ulrica hade svullna fötter, “kuddar” under fötterna på morgonen, tjall på ryggen och kände sig allmänt trött. Dessutom något höjt blodtryck.
Smalare Ulrica har inga svullna fötter eller kuddar och kan ha sin 39:or från 1996 och stövlarna UTANPÅ jeansen – helt otänkbart förut. Ryggen är som den är men gör inte ont och blodtrycket är normalt.

Tjocka Ulrica föll ofta för grupptrycket när det skulle fikas, “jag är värd detta” tänkte hon och smakade på alla sorters tårtot om de var flera
Smalare Ulrica tar en smal bit (kanske) av tårtan och tänker “det är värt det” och njuter av varje tugga. Eller så står hon över tårtbiten helt. Hon kan säga Nej tack.

Tjockare Ulrica avstod från badhus och äventyrsbad för det var inte en miljö hon ville visa sig i.
Smalare Ulrica tar med barnen och åker till äventyrsbadet en tisdagkväll och åkter kana hon också.

Tjocka Ulrica ville inte cykla till jobbet (1 mil) för det var så jobbigt och man måste duscha och det tar tid och man måste ha kläder med sig och handduk…
Smalare Ulrica cyklar till jobbet och packar sin väska varje kväll med kläder, skor, smink, handduk. Dusch och fix tar 10 minuter och det är ingen tid i sammanhanget tycker hon.

Stort tack

Det som hjälper en på vägen är alla uppmuntrande ord från vänner och bekanta. Att spontant få hör att man är snygg, ser glad ut, har något snyggt på sig gör att man orkar lite mer.
Ge mer komplimanger till dina medmänniskor! Det tjänar vi alla på.

Så tack alla vänner och bekanta som hejar på och som också hängt på.

Kram Ulrica

 

8 kommentarer

 • Sanna

  Du är bara helt fantastisk!!!! 26,5 kg!!! Otroligt!!!!

  Din berättelse blir man verkligen inspirerad av. Speciellt delen med skillnaderna. Snart av med 10 kg, men det är långt kvar. Det blir lättare att röra på sig nu när det går åt ljusare tider.

 • Ann-Louise

  Du är så duktig! Är stolt över dig! Så underbart ätt höra att du är stolt o glad över dig själv, DET SKA DU VARA!
  Kram på dig bästaste Ulrica!

 • MrsHaller

  Detta är en fantastiskt peppande berättelse! mycket tänkvärt i den!
  Ytterligare ett tips för de sista tio – om du har höj- och sänkbart bord på jobbet: Byt ut sittandet vid datorn till stående 2 h per dag. Påverkar både midjemått och vikt!

  Ser mycket fram emot att ses imorgon!!
  /ewa

 • Jessica

  blir glad av att läsa dina ord, du känns så stark och härligt rakryggad. 🙂 En lyckospark i baken för vårens och sommarens sköna träning och de sista 10.

 • Ninna

  Härligt att höra Ulle! Är verkligen glad för din skull. Undrar hur klänningen jag sydde skulle sitta på dej nu? Hihi! Kram