Inspiration,  Restgarnsprojekt

Garnstopp

Återigen överväldigas jag av mitt garnlager. Ja, för det är ett garnlager, en mindre garnbutik på Örnbacken 8 och ändå kliar det i fingrarna när jag passerar garnaffärer… ja till och med på Rusta(!!).

Det är en skattkista som jag har hemma, underbara garner som jag vid något tillfälle tänkt något projekt. Ett av mina misstag är att jag ofta köper en härva, eller kanske två. Men vad räcker det till? Inte till en kofta i alla fall.

Så läser jag Dödergökens blogg där hon berättar om att hon senaste året inte köpt garn, med några få undantag. Precis som hon tänker tänker jag; När ska jag hinna sticka upp allt garn? Framför allt när jag hela tiden köper mer? När jag drömmer mig bort på Ravelry så finns aldrig just de garnerna för just det jag hellst vill sticka…

Så inspirerad av fru Dödergök så tar jag paus i garnshoppandet och planerar att sortera igenom en del som ska till Hjälpstickan (det är redan planerat) men att som Dödergök istället för att känna börda av sitt lager inspireras av det till nya fantastiska projekt!

7 kommentarer

 • Ann-Louise

  Jag har haft garnköparstopp sedan årsskiftet. Mina “regler” var att jag endast får köpa om det skulle vara en beställning där jag inte har rätt garn, eller i nödfall komplettera om det skulle behövas ett extra nystan till projektet jag håller på med. Sen att maken tyckte jag skulle passa på o handla när jag ändå var på Östergötlands ullspinneri i somras, det får gå på hans garnkonto… 😉
  Men summa summarum, jag har varit jätteduktig tycker jag själv iallafall, men jag har fortfarande alldeles för mycket garn i mitt lager…
  Tyckte dödergöks ide om att man kan byta med varann också är bra
  Ha en bra dag!

 • Ulrica

  Vad duktig du är Ann-Louise! För mig sket det sig direkt när jag såg att Cornelia hade öppet den där helgen i mariefred… men nu är det nya tag – igen! Önska mig lycka till.

 • riotyarn

  Jag borde nog också ha garnstopp men jag kan inte hejda mig. Det finns för mycket som jag vill ha men jag har också börjat fundera ut projekt där jag använder gammalt omaka garn i. Lycka till!

 • Irene

  Hej!
  Ursäkta sent svar på Din fråga, men nu har jag svarat under kommentarer – på mitt inlägg “Blommor vid entrén”!

  Förresten, kul att läsa om dotterns rumsrensning 🙂

  Ha en fin dag!

  Kram Irene