Inspiration

Goa stickbloggar – men är det någon som läser bloggar nu för tiden?

Är det någon som läser bloggar nu för tiden? När jag frågar runt säger många spontant nej… Men sätt dig och googla – där är de – alla stickbloggarna med massor av tips och härligt ögongodis.

Jag försöker själv hålla denna blogg levande och även om den inte är en renodlad stickblogg så är den uppskattad med över 2000 besökare i månaden.

Här kommer några tips på bloggar som jag besöker mellan varven (punt!)

Riot Yarn. Hon gör så supermysiga plagg, designar eget, och har underbara foton. Det är något supergenuint i hennes formspråk som tilltalar mig. Allt verkar så enkelt. Och fina foton. När gör du en vacker bok? Jag skulle köpa den direkt!

MariasGarnhändelser är Maria som tidigare hade butiken Marias garn (numera Litet Nystan) skriver om sina garnhändelser. Hon har dessutom i dagarna börjat Handarbetets Vänners årslånga stickutbildning så här lär det komma mycket om det – om hon hinner det mellan läxorna. Det är också Maria som startat taggen #morgonstickning i sociala medier.

VisaLisa, Lisa är en tongivande filur i sticksammanhan; grundare av Onlinestickcafé och skribent av viktiga texter om upphovsrätt och materialrätt. Hundar, bebis och fint torp i en härlig blandning mellan stickprojekten.

Husmorsskolan, här skriver Maja som också har Majas Manufaktur (webbshop), om odling, stickning, virkning och småstadsliv. Härliga bilder, sköna inlägg och användbara tips.

Ilsefin, här finns både sytt och stickat, återigen härliga bilder på garn och projekt – och recept.

Solsten (tidigare L.E världen) har bloggat sedan urminnes tider (känns det som) och här finns massor av färg och en otrolig produktion – hur hinner människan 😉

Playsweetmusic, Anna Martina ena halvan av nya tidningen Avmaskat. Här läser du om att färga garn, stickprojekt och ja – även här härliga recept!

Jag håller ett öga på stickbloggarna och har en ganska lång lista med olika bloggar i min Feedley men man ser att det är ganska många som inte uppdaterar så ofta. Jag använder bloggar som inspiration, trendspaning och information.

Vilken är din favoritstickblogg? Kommentera gärna detta inlägg med länk!

 

 

 

En kommentar