Inspiration

Tisdagskärlek

Jag har just hämtat barnen från skolan. Dottern pratar om schack, vinden viner och sonen halkar runt på gatan och tjuter av glädje.

– Visst är det härligt mamma!
Ja visst är det härligt med vinter och tisdag, tänker jag.

Tisdagar är makens heliga dag, då övar kören. Sedan ett par år tillbaka är det jag och barnen på tisdagar. I början kände jag mig låst, fångad, nu är det tisdagskärlek.

Ibland lagar jag och barnen mat tillsammans, eller så gör dottern läxan medan lillebror badar, eller så sjunker de båda ner framför datorn och spelar spel. Jag poppar musik i köket, sjunger med, rör i grytorna.

Den här hösten har tisdagarna fått en extra guldkant, Onlinestickcafé. Jag stickade ändå på tisdagar men nu får jag någon att dela stickglädjen med, visa en bild eller två, kommentera någons projekt eller roliga inlägg, berätta om Hjälspstickan.se eller byta en spinnrock mot garn. Möjligheterna är oändliga.

Medan jag nattar barn och sätter på lite mer kaffe, babblas det i feeden på Facebook och jag kan sjunka ner framför datorn med SVT Play och titta in då och då eller i soffan och spana in i forumet via telefonen.

Vid tio loggar de flesta av och jag tittar igenom allas uppladdade bilder och stickar sakta till Nyheterna på fyran innan även jag loggar av.

 

2 kommentarer

 • myzpyz

  härligt att läsa 🙂
  fick du sällskap via Fejjan eller stickar du allena? jag kände att jag inte kunde inkräkta då vi aldrig träffats (vi har dock en gemensam bekant, Monica).
  nu ska jag ta tag i mitt virkande av julkrubba 🙂
  ha en härlig kväll,
  kraMyz