Stickat

Vit vante från Finland


Idag tog jag mod till mig och mejlade Soili, som bla har bloggen Restgarner.
Soili kommer från Finland och jag hoppades att hon kunde hjälpa mig. Min mamma köpte på 80-talet ett par vackra vantar från Finland, de var vita med färgglatt mönster på ovansidan på vanten. Hon älsakde vantarna. Så slarvade jag bort dem… Nu fyller mamma jämt och tänk så fint om hon kunde få ett par av mig så här 20 år senare…

Soili svarade att vanten är antingen Enare vanten eller Rovaniemivanten Rovaniemivanten har ränder på mudden istället för mönster som bilden ovan. Soili säger att hon har mönstret… Kanske kan jag få ta del av det, vi får se. Wow. I love Internet!

En kommentar

  • Sillen stickar

    Sjalen ser ut att bli underbar! Jag älskar oxå internet-Särskilt att få stickinspiration.
    Lycka till med de fina vantarna.
    Cilla